Annons

Nu kan du ansöka till tävlingen ”Sveriges bästa Gin & Tonic”

Gör du landets bästa Gin & Tonic? Nu har du chansen att blanda drinkar inför en expertjury i Stockholm med chans att få din GT utnämnd till Sveriges bästa.
Publicerad 20 april 2023
Genrebild Gin & Tonic.Foto: Mostphotos

Den 20 april, på svenska GT-dagen, öppnar anmälan till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic som varje år arrangeras av Schweppes.

Alla som blandar en riktigt god GT är välkomna att skicka in sina recept och det går att tävla i två kategorier: hemmamixare och bartender.

Annons

Juryn väljer finalisterna och består av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, chefredaktör på Nöjesguiden och Rebecca Brage, dryckesskribent och inspiratör. GT:n bedöms utefter smak, kreativitet och helhetsintryck.

– Tävlingen är en oas för nya intressanta ingredienser och fräscha inslag, drinkar med unik prägel som görs med finess. Karaktären av en klassisk GT får inte tappas bort, men annars sätter endast fantasin gränsen. Jag ser fram emot att tillsammans med övrig jury, prisa de med passion för den ikoniska drinken, säger Pelle Tamleht, chefredaktör på Nöjesguiden och jurymedlem, i ett pressmeddelande.

Vinnarna får, förutom den titeln ”Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023”, även en drinkvagn, sex drinkglas, ett hemmamix-kit med verktyg samt en prissumma på 10 000 kronor per vinnare.

Sista dag att ansöka är den 4 juni och tävlingen går av stapeln i Stockholm den 21 september. Ytterligare information om tävlingen och hur du går tillväga för att ansöka hittar du på drinkgeneratorn.se/sbgt.

År 2022 var det Anton Petersson från Kalmar som blandade Sveriges bästa Gin & Tonic med sin "Flower Blush GT".Foto: Adrian Pehrson
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons