Annons

Nu kan länets 16- och 17-åringar söka feriepraktik

Snart kan länets ungdomar, födda 2006 och 2007, söka feriepraktik i sina hemkommuner.
Publicerad 9 mars 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Kärt barn har många namn och feriepraktiken kallas lite olika runtom i länet, bland annat ”Prova På Praktik” i Kalmar kommun och ”betald sommarpraktik” i Nybro kommun. För att ansöka måste du vara född år 2006 eller 2007 och vara folkbokförd i kommunen du söker feriepraktik i.

Målet med feriepraktik är att ungdomar ska få en positiv arbetslivserfarenhet och en introduktion i arbetslivet. Till skillnad från ett vanligt sommarjobb pågår oftast feriepraktiken endast två till tre veckor, måndag till fredag, sex timmar per dag.

Annons

Vilka yrken som erbjuds varierar från kommun till kommun. I Mörbylånga, Emmaboda, Kalmar och Nybro kan du bland annat söka till ”Skrivsommar” där du kan testa på att jobba som skribent.

I Kalmar kommun kallas feriepraktiken ”PPP” eller ”Prova På Praktik”. Ansökan görs via kommunens hemsida och är öppen mellan den 8 mars till den 16 april.

I Nybro kommun kallas det betald sommarpraktik. Ansökan görs via Nybro kommuns hemsida och öppnar senare under våren.

I Emmaboda kommun går det att söka feriepraktik via kommunens hemsida, senast den 26 mars.

Även i Mönsterås kommun görs ansökan via kommunens hemsida, senast den 26 mars.

Även Ölandskommunerna erbjuder feriepraktik. I Borgholms kommun måste du ansöka senast den 31 mars och i Mörbylånga kommun senast den 16 april. Ansökan görs via kommunhemsidorna.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons