GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu kan länets tonåringar ansöka om feriejobb

Anmälan är nu öppen i flera av länets kommuner för feriepraktik sommaren 2022. Bland uppdragen hittar vi bland annat jobb inom äldreomsorgen och förskolan – men också som bagare och författare.
Publicerad 2 mars 2022
Bland årets feriejobb hittar vi bland annat bagare (kostenheten) och författare (Skrivsommar).
Bland årets feriejobb hittar vi bland annat bagare (kostenheten) och författare (Skrivsommar).Foto: Mostphotos

Feriepraktik är inte samma sak som ett vanligt sommarjobb. Det är ofta en kortare tidsperiod och har som syfte att ge arbetslivserfarenhet och kontaktnät inför yrkeslivet, samt för att testa på jobb man är nyfiken på.

I år är det ungdomar födda 2005 och 2006 som får söka feriepraktik. För många av länets kommuner är ansökan redan öppen. Andra öppnar senare under våren.

Några som öppnat för ansökningar är Emmaboda kommun. Där kan alla 16- och 17-åringar som är skrivna i kommunen ansöka om att jobba inom bland annat äldreomsorgen, förskolan, vaktmästeriet och kostenheten. Ansökan är öppen till och med den 27 mars.

Ett återkommande projekt i Emmaboda kommun är ”Skrivsommar”, där ungdomarna får jobba som författare. Detta feriejobb får även ungdomar skrivna i Mörbylånga kommun och Nybro kommun söka.

Även Mönsterås kommun har öppnat ansökan för feriepraktik. Där går det att ansöka senast den 25 mars.

De som bor i Borgholms kommun kan ansöka mellan den 1 april och den 30 april.

Ansökan sker via respektive kommuns webbplats.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.