GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu kan verksamheter i Kalmar län söka krisstöd på grund av kriget i Ukraina

Från och med nu går det att ansöka om krisstöd för vissa verksamheter i Kalmar län. Anledningen är de ökade kostnaderna på grund av kriget i Ukraina.
Publicerad 9 augusti 2022
Foto: pexels.com/Länsstyrelsen Kalmar län
Foto: pexels.com/Länsstyrelsen Kalmar län

Nu meddelar Länsstyrelsen Kalmar län att ett krisstöd är på väg. Från och med i dag, den 9 augusti, kan de som är producenter inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostnader på grund av Rysslands invasion av Ukraina. Krisstödet kan sökas fram till den 20 september 2022.

Stödet är till för de verksamheter som haft ekonomisk påverkan som en följd av det försämrade omvärldsläget. Det kan exempelvis handla om ökade kostnader för bränsle, utsäde och djurfoder.

Det går att läsa mer om krisstödet eller göra en ansökan på Länsstyrelsens hemsida.

Följande djurkategorier omfattas av stödet:

Djurkategorier som omfattas av stödet:

Slaktsvin

Gris, äldre än 6 månader, för smågrisproduktion

Mjölkkor

Övriga hondjur av nöt, äldre än ett år

Handjur av nöt, äldre än ett år

Får och get, äldre än ett år.

För att få stöd inom växthussektorn krävs:

att växthusytan har använts i verksamhet för odling av frukt, bär, grönsaker, svamp, groddar, kryddväxter eller prydnadsväxter under hela eller en del av perioden februari–juni 2022.

Stödet beräknas utifrån kvadratmeter uppvärmd växthusyta och måste vara minst 250 kvadratmeter.

Källa: Länsstyrelsen Kalmar län

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.