Annons

Nu kommer snön – Trafikverket varnar för problem i trafiken

SMHI har gått ut med en orange varning som gäller för de södra och mellersta delarna av länet. Nu vill även Trafikverket varna för att ovädret kan föra med sig problem i trafiken.
Publicerad 1 december 2021
Foto: Doug Olson

– Ta det försiktigt i busvädret – räkna med problem både för bil- och tågtrafik, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Snöovädret väntas dra in över länet under onsdagen och väntas främst drabba de södra och mellersta delarna. Lokalt kan det komma upp mot 25 centimeter nysnö, enligt SMHI. Det finns risk för halka, modd, dålig sikt och drivbildning.

Annons

Det går att räkna med förseningar och inställda avgångar i tågtrafiken, enligt Trafikverket. Även färjetrafiken kan drabbas. Den som ännu inte bytt till vinterdäck rekommenderas att låta bilen stå och inte ge sig ut och köra.

Du som ska köra bil den närmaste tiden bör ta god tid på dig, hålla avstånd och anpassa hastigheten efter väglaget.

Tänk på detta om du måste ge dig ut i trafiken:

• Anpassa körsätt efter väglag

• Håll ordentligt avstånd

• Visa hänsyn till medtrafikanter och snöröjningsfordon

• Ta god tid på dig och räkna med att resan tar längre tid

Källa: Trafikverket

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons