GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu stänger Kalmar länstrafik framdörrarna på bussarna igen

På måndag, den 17 januari, stängs framdörrarna på samtliga av Kalmar länstrafiks bussar som har två eller fler dörrar. Anledningen är att skydda förarna på grund av den ökade smittspridningen av coronaviruset.
Publicerad 14 januari 2022
Foton: Agnes Aronsson/Linus Gunnarsson
Foton: Agnes Aronsson/Linus Gunnarsson

Från och med måndag ska samtliga resenärer gå ombord via mitt- eller bakdörren på bussarna. Därmed kommer biljettförsäljning inte kunna ske ombord. Alla som vill åka buss måste därför förköpa biljetter innan de kliver ombord. Detta görs via Kalmar länstrafiks appar, Mitt konto, kundcenter och återförsäljare, biljettautomater samt över telefon via Kalmar länstrafiks kundtjänst. Dessutom spärras två sittplatser längst fram till höger av för att öka avståndet mellan förare och resenärer.

Beslutet om de stängda framdörrarna gäller i första hand fram till den 13 februari. En löpande utvärdering sker.

Allmänna rekommendationerna i kollektivtrafiken från Region Kalmar län:

Samtliga vuxna rekommenderas att:

undvika trängsel i kollektivtrafiken om det är möjligt,

välja resa under andra tider än i rusningstrafik,

använda andra färdsätt, som till exempel att gå, cykla eller åka bil,

använda munskydd om det inte går att undvika trängsel.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.