Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya corona-restriktioner: ”Saknar motstycke i modern tid”

– I dag kan jag meddela att det kommer att föreslås att från och med 24 november får maximalt åtta personer delta på en allmän sammankomst och offentlig tillställning, säger Stefan Löfven på en pressträff på måndagen.
Foto: Mostphotos

– Det här är en mycket ingripande åtgärd. Den saknar motstycke i modern tid, men den är helt nödvändig för att vi ska kunna begränsa smittspridningen, fortsätter statsministern.

Regeringen hoppas det nya taket på åtta personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ska bli norm i samhället.

– Följ Folkhälsomyndighetens råd, leta inte kryphål, tolerera inte slarv. Ta ditt ansvar och gör det du kan för att minska smittspridningen, säger socialminister Lena Hallengren.

Regeringen kommer att remittera sitt förslag till förordning för allmänna sammankomster, så att det gäller för högst åtta personer. Förslaget skickas på remiss i dag måndag och remissinstanserna får till torsdag på sig att svara. Regeringen fattar därefter beslut och förslaget träder i kraft 24 november.

– Vi tar bort undantaget för sammankomster och tillställningar på restauranger och serveringstillfällen. Barer, nattklubbar och restauranger är riskmiljöer. Det ligger i linje med stoppet för alkoholförsäljning efter klockan 22.00, säger finansmarknadsminister Per Bolund.

– Gå inte på gym, gå inte till bibliotek, ha inte middag, ha inte fester. Ställ in, är Stefan Löfvens tydliga budskap till det svenska folket.

Läs mer