Annons

Ölandskommunen satsar på biologisk mångfald: ”Alla kan vara med och bidra”

Mörbylånga kommun satsar på biologisk mångfald på grönytor med en rad olika satsningar. Däribland genom experimentverkstäder riktade mot barn- och unga.
Öland • Publicerad 21 april 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Åke Stridlund/Mostphotos

Mörbylånga kommun arbetar på olika sätt för att öka den biologiska mångfalden på deras grönytor, så att både människor, djur och växter kan få ett rikare liv och samtidigt värna om den.

Biologisk mångfald handlar om att ha ett rikt växt- och djurliv, en bra blandning och variation mellan växter, djur och livsmiljöer.

Annons

Kommunen har gjort flera satsningar för den biologiska mångfalden. Bland annat så startade kommunen 2018 med att göra om utvalda kortklippta gräsmattor till så kallade långgräsytor. Genom ängsskötsel skapas långsiktigt ytor med större biologisk mångfald än vad kortklippta rena gräsmattor kan erbjuda.

Projektet Framtidslabbet i Mörbylånga, som framför allt varit aktivt under 2019-2020, är ett projekt riktat mot barn och unga som vill lära sig mer om biologisk mångfald. Med experimentverkstäder får barnen arbeta kreativt och praktiskt med att forma en hållbar framtid. Bland annat tillverkades insektshotell som har placerats ut i Mörbylånga och föreläsare från Länsstyrelsen i Kalmar informerade om situationen för vildbin och andra pollinatörer.

”Alla kan vara med och bidra”, skriver Mörbylånga kommun på sin hemsida.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons