Annons

Oväntade vändningen – så blir augustivädret enligt SMHI

Vi har gått in i årets sista sommarmånad augusti, och efter ett ostadigt juli undrar många om sommaren redan är över eller om det blir någon mer sol och värme. Här är prognosen för de kommande tio dagarna i södra Kalmar län.
Publicerad 4 augusti 2023 • Uppdaterad 7 augusti 2023
Regn och sol
Regn och solFoto: Mostphotos

Sommaren tjuvstartade rejält i maj och juni, men sen blev det inte så mycket mer av semestervädret. I juli har det svajat rejält och pendlat snabbt mellan värme och kyla, sol och regn. Så vad kan vi egentligen förvänta oss av augusti?

– I morgon lördag kommer det bli växlande molnighet under förmiddagen och sedan tätar molnen söderifrån. Under söndagen tätar molnen ytterligare och strax före lunch börjar det dra in regn. Det här regnet ligger kvar under måndagen och tisdagen, säger Kristin Hallberg, vakthavande meteorolog vid SMHI.

Annons

Det väntas kraftiga skurar under måndagen.

– Det drar in ett djupt lågtryck som kommer beröra en stor del av landet. På flera håll är det risk för stora regnmängder. Just hos er skulle det kunna medföra mycket blåst i framförallt södra delen av länet under tisdagen, med mycket hårda vindbyar, säger Kristin Hallberg.

– Därefter är det svårare att säga något specifikt men det kan säkert komma en del skurar under onsdagen också. Sedan väntar vi en stabilisering av väderläget. Vi har ju varit inne i en ostadig period med regnområden var och varannan dag.

Vad innebär det att det blir en stabilisering?

– Det blir inte jättevarmt under torsdagen heller men sedan ser vi en tendens till mer sommarväder som folk vill ha. Det ser ut som att det blir lite mer högtrycksbetonat med varmare väder, men jag vågar inte lova för mycket ännu.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons