GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Planerat driftstopp – inga läkemedel kan hämtas ut i helgen

Under helgen 27-28 november har E-hälsomyndigheten planerat ett driftstopp. Därför kommer du då inte kunna hämta ut eller beställa förskrivna läkemedel och andra varor på apoteket.
Publicerad 23 november 2021
Foto: Leif Ingvarson/Mostphotos

Driftstoppet gäller från lördagen klockan 20:00 till och med söndagen senast klockan 11:00. Under stoppet kommer Region Kalmar län inte heller skicka elektroniska recept, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Den som behöver beställa eller hämta ut receptbelagda läkemedel rekommenderas därför göra detta före eller efter stoppet.

Driftstoppet är en del i införandet av den nationella läkemedelslistan.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.