Annons

Polis knäckte inbrottsliga – stor minskning av antalet inbrott

Polisen i region syd hade en riktad insats mot en inbrottsliga och åtta personer har dömts till fängelse – det gav snabbt resultat i hela polisregionen.
Publicerad 18 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

I början av oktober 2021 greps de två första personerna i ligan. Vid tillfället hade lägenhetsinbrotten i hela polisregion syd ökat med 30 procent. I början av november hade ytterligare tre personer gripits och då började antalet lägenhetsbrott minska radikalt.

– Nu i början på juni 2022 har vi sett en minskning på ungefär 40 procent över hela polisregion Syd, säger Stefan Peijne, gruppchef på utredningsenheten i polisregion Syd, i ett pressmeddelande.

Annons

Minskningen motsvarar drygt 200 inbrott i polisregion syd.

– Vi följde den här serien under ett antal månader och kunde snart se stora likheter i modus mellan brotten på många olika orter både i polisregion Syd men även i andra polisregioner. Efter en tids analysarbete samt spaning har vi i olika omgångar kunnat frihetsberöva elva personer varav åtta är dömda i dagsläget, en är frikänd och avseende två personer pågår utredning fortfarande. Det är glädjande att vi nu sett ett resultat i minskat antal lägenhetsinbrott, säger Stefan Peijne.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons