Annons

Polisen och kommuner skickar ut undersökning: ”Förebygga problem och brott”

Den 14 augusti skickar polisen och kommunerna i polisregion Syd en enkät som ligger till grund för den årliga trygghetsmätningen.
Publicerad 15 augusti 2023
Polisbil Nybro. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Under veckan kommer 82 800 slumpmässigt utvalda personer mellan 16 och 85 år, boende i polisregion Syd att få brev av polisen och sin kommun. I enkäten personerna möjlighet att berätta om sina upplevelser och på så sätt påverka polisens och kommunernas förebyggande arbete.

– Om du är en av dem som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara. Det är viktigt för oss att många svarar. Resultatet är ett av de viktigaste underlagen vi har för att prioritera och förebygga problem och brott i samverkan mellan polis, kommun och andra parter, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd, i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

– Vi vill till exempel veta hur medborgarna upplever eventuella problem där de bor, om de har varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de är oroliga för att utsättas för brott och även om de känner sig trygga i sitt bostadsområde på kvällarna, säger Mats Trulsson.

Undersökningen skickas ut den 14 augusti och avslutas cirka två månader senare. Man kan välja att svara på pappersenkäten eller digitalt. Svaren är anonyma men registreras uppdelat på olika områden i kommunen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons