GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen varnar för falska fakturor – säger sig komma från ventilationsföretag

Den senaste tiden har flera i länet fått hem fakturor som säger sig komma från företag som kontrollerar ventilationen i hemmet.
Publicerad 4 januari 2022
Foto: Mostphotos

Enligt polisen är det inget ovanligt utan de har fått in flera anmälningar om detta från flera olika personer.

Det senaste fallet skedde i Mönsterås under onsdagen förra veckan, där en person fick hem en faktura där det stod att 500 kronor skulle betalas.

– Fakturan utgav sig för att komma från ett ventilationsföretag som sa sig ha gjort en kontroll och ville ha betalt för detta, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Men någon sådan kontroll ska inte ha gjorts hemma hos personen, som därför lät bli att betala fakturan och istället gjorde en polisanmälan.

Händelsen rubriceras som fakturabedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Det är vid sådana här typer av brott svårt att hitta en gärningsperson då de som gör detta kan vara utspridda över hela landet, säger Loeffel.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.