Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen varnar för sociala medier-utmaning om ”tafsardag”

Det har spridits olika typer av utmaningar på sociala medier genom åren. Den senaste i raden som uppmärksammats sprids på videoappen Tiktok där unga uppmanas till en ”tafsardag”.
Foto: MICHAEL ERHARDSSON, Mostphotos

Killar utmanas att tafsa på tjejer i skolan och sedan sprida filmen på övergreppet. Flera datum har florerat när denna dag ska äga rum men det vanligaste är 15 april.

Skolor i länet har skickat ut en varning om utmaningen till vårdnadshavare. Även polisen går ut och varnar för utmaningen där de förklarar att man gör sig skyldig till flera brott om den utförs.

”Att tafsa på någon är sexuellt ofredande. Att filma när man gör det kan vara kränkande fotografering. Att sedan sprida filmen är olaga integritetsintrång och/eller barnpornografibrott”, skriver polisen på sin Facebooksida.

Polisen uppmanar vuxna att prata med sina barn och vara uppmärksamma på vad som händer i skolan och på internet.

”Berätta att det här är brottsligt, och hjälp till att polisanmäla om ett barn blir utsatt”, avslutar polisen sitt meddelande.

Läs mer