GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Prognos: Här finns jobben i framtiden

Höstterminen har sparkats igång och studenter har slagit upp skolböckerna. Den 15 september öppnar anmälan till vårens utbildningar på universitet och högskolor. Inför detta har Arbetsförmedlingen släppt sin senaste yrkesprognos.
Publicerad 15 september 2021 • Uppdaterad 15 september 2021
Foto: Mostphotos

De kommande fem åren kommer det att vara störst efterfrågan inom hälso- och sjukvård och utbildningssektorn, områden som det redan idag är brist på arbetskraft. Övriga yrken med goda framtidsutsikter är civilingenjör och IT-specialist.

Yrken där det förväntas vara stora eller mycket stora möjligheter att få jobb 2026

Yrken som kräver högskoleutbildning

Systemvaruanalytiker och IT-arkitekter

Mjukvaru- och systemutvecklare

Läkare

Barnmorskor

Specialistsjuksköterskor

Grundutbildade sjuksköterskor

Tandläkare

Lärare

Förskollärare

Civilingenjörer

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.