Annons

PT-Robin: ”Träna fem minuter om dagen!”

Vi vet att det är bra att röra på sig varje dag. Vi vet också att om du vill bygga en stark vana behöver du samma vana varje dag. Varför inte kombinera de här två koncepten för att skapa en stark träningskarriär?
Publicerad 28 mars 2021
Detta är en opinionstext i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag har hittat ett gäng roliga appar till telefonen. De har namn i stilen med "5 minute workout". Dessa appar simulerar korta och effektiva träningspass. Appen visar några få övningar som tar mellan fem och femton minuter att göra. Jag har märkt att den lilla träningsstunden kan bli rätt svettig!

Sanningen är att fem minuter varje dag blir väldigt många timmar på ett år.

Annons

Träning är faktiskt mycket mer effektivt om du kör kortare pass fast mer frekvent. Om du kör ett mindre träningspass varje dag så är det lättare för kroppen att tillgodose träningen. Plus att eftersom att träningen är en så kort stund, hinner du inte bli så trött och du får istället massa energi tillbaka!

Om du verkligen tar träningen seriöst behöver du självklart träna mer än fem minuter. Men min poäng är att om du är ute efter grundläggande hälsoeffekter och en liten genomkörare kommer du faktiskt rätt långt på fem minuter.

Det viktigaste av allt är att du bygger en stark vana av att träna varje dag. Vissa dagar kanske du till och med känner för att köra på en längre stund. Andra dagar räcker det med ett kort litet fyspass.

Det är bättre att göra 10 armhävningar varje dag än 70 en gång i veckan. Fem minuters träning är inte lika skräckinjagande som en timme. Det är mycket större chans att du lyckas och du kommer att märka att träningen blir en positiv grej. Plus att du knappt behöver duscha eller byta om!

Alla människor har fem minuter extra varje dag! Och när det gäller träning kan faktiskt kvantitet vara bättre än kvalitet. Det handlar trots allt om att bygga en vana som håller livet ut!

Tack för den här gången. Vi ses som vanligt på Wellness Studio i Kalmar men också på Facebook och Instagram där du hittar mig som “PT-Robin”.

Robin Strelitz
Annons
Annons
Annons
Annons