GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regeringen föreslår covidpass vid större evenemang

Regeringen kallade hastigt till presskonferens under onsdagseftermiddagen. Anledningen är att de vill införa covidpass vid offentliga evenemang inomhus med över 100 deltagare.
Publicerad 17 november 2021
Socialminister Lena Hallengren under presskonferensen. Foto: Regeringens livesändning på YouTube
Socialminister Lena Hallengren under presskonferensen. Foto: Regeringens livesändning på YouTube

– Idag har regeringen fått in en hemställan från folkhälsomyndigheten om att införa vaccinationsbevis som en smittskyddsåtgärd. Den som är ovaccinerad löper större risk att sprida smitta och drabbas av allvarlig sjukdom, säger socialminister Lena Hallengren (S) under presskonferensen.

Tanken är att det ska gälla från 1 december.

Tidigare under dagen kom beskedet att personer som blivit dubbelvaccinerade återigen ska testas vid covid-symtom.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.