Annons

Regeringen föreslår höjt tak för rotavdrag

Svensk ekonomi är pressad och bygg- och bostadssektorn har drabbats hårt. Regeringen vill därför mildra konsekvenserna och presenterade på måndagen att rot- och rutavdraget kommer att höjas.
Publicerad 11 september 2023 • Uppdaterad 11 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

För att främja sysselsättningen i byggsektorn föreslår regeringen en tillfällig höjning av taket för rotavdraget under 2024.

”Regeringen kommer att föreslå att taket för rotavdraget tillfälligt ska höjas från 50 000 kronor till 75 000 kronor per person under 2024 och att det tillfälligt införs separata tak för rot- respektive rutavdraget. Förslaget föreslås träda i kraft den 1 juli 2024. Det tillfälligt höjda taket föreslås gälla för hela 2024. Det kommer dock endast gå att nyttja 50 000 kronor i rotavdrag under första halvåret 2024”, står det i ett pressmeddelande.

Det höjda taket beräknas kosta omkring en miljard kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons