unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Regeringen: Ytterligare sju miljarder till vård och vaccinering

Regeringen föreslår ett antal åtgärder för att fortsätta bekämpa smittspridningen av covid-19 och dess effekter.
Magdalena Andersson Finansminister Finansdepartementet Statsråd
Magdalena Andersson Finansminister Finansdepartementet Statsråd
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

På tisdagen höll finansminister Magdalena Andersson (S) en digital pressträff tillsammans med biträdande finansminister Åsa Lindhagen (MP) och socialminister Lena Hallengren (S) för att presentera budgetnyheter.

Man tillför extra resurser till kommuner och regioner för åtgärder inom hälso- och sjukvården. Det gäller bland annat vaccinationer, testning, smittspårning, sjuktransporter och ersättning för uppskjuten vård och covid-19-relaterad vård.

Sammanlagt presenterar regeringen satsningar på sju miljarder kronor där pengarna ska gå till covid-19-relaterad vård, uppskjuten vård och inköp av vaccin samt utförande av vaccinationer.

Läs mer