Regionen satsar 1,5 miljoner på livsmedelsprojekt: ”Ska vara bättre rustad för kriser”

Regionen beviljas 1,5 miljoner kronor från regionala utvecklingsnämnden för att stärka livsmedelsproduktionen i Kalmar län. Bland annat genom försöksodlingar.
Länet • Publicerad 18 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

De beviljande pengarna ska gå till regionens projekt ”Livsmedelsstrategi Kalmar län 2.0”. Regionen anser att en ny livsmedelsstrategi för länet behövs för att ”kunna navigera rätt utifrån omvärldens förändringar”.

De 1,5 miljoner kronorna som beviljats regionen kommer ur den regionala tillväxtpolitikens så kallade 1:1-medel och summan matchas av regionala utvecklingsförvaltningen som skjuter till lika mycket. Projektets totala budget blir därför över tre miljoner kronor.

Bland punkterna på hur livsmedelsproduktionen i länet kan stärkas finns försöksodling med frukt, bär och grönsaker som traditionellt inte odlas i länet. Även förebyggande insatser och aktiviteter ska tas fram för att länet ska vara bättre rustad för kriser. Regionen planerar även för att öka konsumenternas kunskap om viltkött.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.