GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionpolischef för region Syd går i pension: ”Stolt över de insatser vi gör”

Carina Persson lämnar sitt uppdrag som regionpolischef för region Syd, där Kalmar län ingår.
Publicerad 11 januari 2022
Foto: Anna Hermansson/Pressbild

Den 30 juni är det dags för den nuvarande regionpolischefen att gå i pension. Då har det hunnit gå 43 år sedan hon påbörjade sin utbildning till polis.

– Jag väljer att sluta ”mitt i steget”, inte med fokus på att lämna något utan för att påbörja ett nytt kapitel i livet. Jag och min man har under många år längtat efter att kunna ”längesegla”. Att ta oss till nya länder och hamnar utan tidspress och att kunna stanna där vi trivs så länge vi vill. Nu är det dags, säger Carina Persson i ett pressmeddelande.

– Under mina år inom Polisen har jag haft förmånen att få se verksamheten från olika perspektiv och vädersträck. Uppdraget att leda region Syd är något som jag är väldigt stolt över – ett fint, viktigt och utmanande uppdrag. Jag är stolt över det fokus och de insatser vi gör för att medborgarna i regionens 58 kommuner ska känna sig trygga och säkra. Jag kommer att fortsätta att bidra till att utveckla verksamheten, nationellt och regionalt, så länge jag är kvar.

I polisregion Syd ingår Blekinge, Kalmar, Kronobergs och Skåne län.

Rikspolischef Anders Thornberg önskar Carina Persson lycka till även om han helst sett att hon fortsatt ett tag till:

– Jag hade helst sett att Carina hade fortsatt som regionpolischef. Carina har tillsammans med övriga chefer och medarbetare i region Syd bidragit på ett fantastiskt sätt i vårt gemensamma uppdrag att bli en svensk polis. Carina är också en stor tillgång i den nationella strategiska ledningsgruppen. Men jag respekterar hennes beslut och önskar henne all välgång och lycka i framtiden, säger rikspolischef Anders Thornberg i pressmeddelandet.

Rekryteringen för att hitta en ny regionpolischef för region Syd är påbörjad.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.