Renoveringstrenden fortsätter öka i Kalmar län

De boende i Kalmar län fortsätter att tillbringa mycket tid i hemmet i och med att pandemin håller i sig och många väljer då att passa på att renovera sin bostad. Under våren uppmättes en kraftig ökning av renoveringar, och den ser ut att hålla i sig även under årets andra halva.
Publicerad 9 november 2020
Genrefoto renovering
Genrefoto renoveringFoto: Mostphotos

I genomsnitt spenderade varje invånare i länet 2590 kronor på renovering under årets tredje kvartal, visar siffror från Renoveringsindex. Renoveringsindex är en sammanvägning av rotavdraget och SCB:s handelssiffror som visar hur mycket svenskarna renoverar.

– Pandemin håller ett stadigt grepp om världen och det gör att många fortsätter att spendera mer tid hemma. Vi ser att Renoveringsviljan i Kalmar län fortsätter att öka kraftigt och det ser ut att fortsätta så året ut. Renoveringsindex har stigit med hela 8,3 procent i länet, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex i ett pressmeddelande.

Enligt Skatteverket köpte invånarna i Kalmar län rotavdragsberättigade tjänster för minst 201 miljoner kronor under årets första kvartal. Dessutom visar en uppskattning baserad på rikssiffrorna att handeln med bygg-, vvs-, färg- och elartiklar omsatte 435 miljoner kronor i länet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.