unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Revisorer granskar patientsäkerheten i regionen

Som en del i regionens patientsäkerhetsarbete har revisorer granskat arbetet för att minska antalet vårdskador som kan undvikas.
Foto: Agnes Aronsson

Nu har revisorerna tre rekommendationer till regionstyrelsen efter granskningen.

1. Regionstyrelsen ska säkerställa att det systematiskt sker en utvärdering av effekterna av de åtgärder som vidtagits.

2. Det proaktiva arbetet med patientsäkerheten ska stärkas, exempelvis med mer enhetligt och systematiskt användande av riskanalyser.

3. Användarvänligheten ska förbättras i det IT-stöd som är avsett för att rapportera och följa upp avvikelser.

Regionstyrelsen har till den 18 december för att svara revisorerna hur man tänker ta tillvara rekommendationerna.

Revisorernas sammanfattande bedömning är att regionstyrelsen säkerställer att det bedrivs ett ändamålsenligt, aktivt och systematiskt patientsäkerhetsarbete. De har kommit fram till att rutiner och inarbetade arbetssätt finns och att lex Maria-anmälningar sker på ett ändamålsenligt och effektivt sätt. Det är tydligt vem som är ansvarig och hanterar de olika delarna, menar de. Det finns även system och metoder för att mäta förekomsten av vårdskador.