Annons

Så blir årets Matrunda i Kalmar län

Den 9 till 10 september finns det möjlighet att delta i en upptäcktsresa i lokala smaker när årets Matrunda i Kalmar län går av stapeln.
Publicerad 5 augusti 2023
Bröd, barn
Bröd, barnFoto: Mostphotos

Smaka, dofta och upplev! Det kan du göra den andra helgen i september, när gårdsbutiker och mathantverkare i Kalmar län öppnar upp sina verksamheter för allmänheten. Även lokala caféer och restauranger sluter samman. Matrunda Kalmar län är till för matentusiaster, självutnämnda foodies eller för de som bara är nyfiken på den lokala maten. Det utlovas spännande smakkombinationer, nya växtbaserade kreationer lagade på råvaror från länet och kulturhistoriska rätter. På caféer och restauranger erbjuds både nya och traditionella rätter och fika.

Hyllorna i butikerna kommer fyllas med allt från närodlade råvaror som potatis, morötter, rödbetor, bönor och ärtor, frukt och naturbetesprodukter. Direkt från producenterna går det även att köpa sylt, honung och chutneys, drycker, chark, ost samt andra mejeriprodukter, spannmålsprodukter, hantverksmässigt producerad choklad, bröd och bakverk.

Annons
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons