Annons

Så blir vädret i påsk: ”Ett snöfall letar sig in”

Det blir snabba väderväxlingar under påsken i Kalmar län. Påskveckan bjuder på både snöfall med minusgrader och solsken med upp till tio plusgrader.
Publicerad 5 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Efter en solig start på veckan väntas det mulna på under onsdagen.

– Under eftermiddagen börjar ett snöfall leta sig in. Det väntas dra in en nordlig vind, så det blir inte så blåsigt, med temperaturer på någon enstaka minusgrad, säger Max Schildt, vakthavande meteorolog på SMHI.

Annons

Snöfallet väntas bli mer utbrett framåt onsdagskvällen, och hålla i sig under natten mot skärtorsdagen.

– Men det hinner dra bort tills alla påskkärringar ska bege sig ut, säger Max Schildt.

När snöfallet dragit bort fortsätter molnen dröja sig kvar, med några glimtar av sol mellan varven.

– Det är mycket moln i görningen på torsdag. Jag vet inte hur det blir med kvast- och flygtrafiken, lite moddigt blir det kanske, säger Max Schildt.

Framåt torsdagskvällen kommer återigen ett nederbördsområde dra in, men den här gången väntas det bara falla regn. Regnet tros bara hålla i sig över natten och långfredagen väntas bli torr men mulen. Under eftermiddagen kan det till och med bli lite sol på vissa håll.

Det är på påskafton som vädret helt plötsligt tvärvänder. Från snö, regn och minusgrader blir det plötsligt soligt väder med temperaturer på uppåt tio plusgrader. Det fina vädret håller i sig hela helgen och fortsätter under påskdagen.

– Det blir gott om sol med fortsatt lugna vindar som inte ställer till det för varken påskkärringarna eller påskharen, säger Max Schildt.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons