Annons

Så blir vädret på valborg

Blir det en varm och solig eller blöt och kall valborg i Kalmar län? Vi har frågat Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.
Publicerad 28 april 2023 • Uppdaterad 29 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Förra helgen bjöds Kalmar län på sommartemperaturer på över 20 grader. Men valborgshelgen ser inte ut att bli lika varm.

Helgen inleds med en molnig lördag, med enstaka solglimtar, och temperaturer på 11-14 grader.

Annons

– Framåt eftermiddagen tilltar vinden och efter hand blir det rätt blåsigt med friska vindbyar, säger Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

Under söndag, valborgsmässoafton, ser vädret ut att stabiliseras lite grann. Under natten blir det klart men kallt väder med temperaturer runt nollan. Under dagen blir det mest soligt väder med några få stackmoln som växer till sig framåt kvällen.

– Ni ser inte ut att få något regn i samband med detta men det går att räkna med småblåsigt väder och temperaturer runt 10 grader, säger Linnea Rehn Wittskog.

Under valborgskvällen ser solen återigen ut att titta fram, men det blir något kyligare än under dagen. Mellan 18-20-tiden ligger temperaturen på 8-10 grader, men framåt 23-tiden kan det bli mellan 3-6 grader.

Tittar vi på måndag den 1 maj täcks himlen återigen av moln, dock med något varmare temperaturer på upp till 14 grader.

Under resten av nästa vecka fortsätter det vara relativt kallt väder med en del lågtryck. Under tisdagen väntas ett regn passera över länet och det kan komma regn eller blötsnö framåt kvällarna under resten av veckan också.

– Det blir ett ganska typiskt aprilväder, säger Linnea Rehn Wittskog.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons