GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så förbereder du bilen inför semestern för att slippa problem

Ska du ut på road trip på semestern? Det finns en del saker du kan göra för att förbereda bilen inför resan.
Publicerad 8 juli 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Riksförbundet M Sverige har sammanställt några enkla tips för att göra din bilresa säkrare och billigare. Tipsen minskar riskerna för motorproblem och punktering och fungerar oavsett om du har en nyare eller äldre bil.

– Förebyggande underhåll är det bästa sättet att slippa oförutsedda fel samtidigt som det är en kostnadseffektiv åtgärd, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Riksförbundet M Sverige, i ett pressmeddelande.

Tips för en smidigare bilsemester

• Serva bilen så att alla delar kontrollerats och slitdelar byts ut i tid.

• Se till att däcken är i bra skick, har tillräckligt mönsterdjup och rätt lufttryck.

• Se till att torkbladen är fräscha. Ett tips är att tvätta vindrutan på macken vid varje tankning.

• Fyll på bilen med spolarvätska och ha alltid en reservflaska i bilen.

• Blåser AC:n inte lika kallt som tidigare? Genom att kontrollera och vid behov fylla upp bilens AC-system kan du undvika kostsamma reparationer om AC-systemet helt töms på kylmedel och går sönder.

• Se över din försäkring. Om något oförutsett händer kan det vara bra att ha skydd mot extra kostnader som kan uppstå om bilen blir stående på verkstad, som att få en hyrbil under tiden och kunna fortsätta semestern.

• Om du ska låna ut din bil till en yngre förare är det även där bra att se över försäkringen, eftersom många bolag har en gräns på 24 år i villkoren om inget annat avtalats om.

Källa: Riksförbundet M Sverige

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.