Annons

Så många miljonvinster gick till länet 2020: ”markant ökning”

Svenska Spel Tur skickade drygt 100 miljoner kronor mer till Kalmar län 2020 än året innan. Och även om en enskild jättevinst bidrog mest så gjorde de rekordmånga miljonvinnarna sitt till.
Publicerad 25 januari 2021
Foto: Alexander Donka

Totalt var det 14 personer i länet som tog hem miljonvinster på Svenska Spel Turs produkter - såsom Eurojackpot, Lotto och Miljonregnet. Nio män och fem kvinnor. Det är 75 procent fler än året innan.

– Vilket vinstår det blev för Kalmar län 2020. En markant ökning både vad det gäller totalt miljonvinstbelopp och antalet vinnare. Det fanns verkligen anledning att fira bland länsborna, säger Svenska Spels vinnarkommunikatör Pierre Jonsson i ett pressmeddelande.

Annons

Den totala vinstsumman landade på 134 068 195 kronor, där då alltså en man i Kalmar vann drygt 114 miljoner i november. Kort tid efter det fick länet sex nya miljonvinnare under en och samma helg.

– Självklart sticker Eurojackpotvinsten på 114 miljoner kronor ut lite extra. Fabriksarbetaren som satsat 100 kronor var ju så glad att han hade gåshud över hela kroppen. Det totala vinstbeloppet landade på 114 452 257 kronor. Vinsten var för övrigt den fjärde toppvinsten på Eurojackpot som gått till Sverige historiskt, fortsätter Pierre Jonsson.

Vinstbeloppet i Kalmar län under 2019 var i jämförelse strax över 32 miljoner kronor.

På riksnivå blev det 370 miljonvinster med ett totalt vinstvärde på över 1,6 miljarder kronor. Även det ett rekord.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons