Annons

Så ska stadskärnan hållas levande – ministrar inbjudna för dialog

Den 4 oktober hölls ett seminarium i riksdagshuset i Stockholm om stadskärnornas framtida utveckling. Det arrangerades av Svenska Stadskärnor tillsammans med Sveriges Centrum- och platsutvecklare.
Publicerad 8 november 2023
Kvarnholmen, Storgatan.
Kvarnholmen, Storgatan.Foto: Agnes Aronsson

På seminariet presenterades konkreta förslag till åtgärder för att skapa attraktiva svenska stadskärnor. Dessutom lyftes behovet av en Framtidskommission för levande städer, alltså en tydlig huvudman för stadsutvecklingsfrågorna. Berörda ministrar har efter seminariet bjudits in för att fortsätta dialogen om åtgärder.

– Den nationella uppmärksamheten är betydelsefull och vi vill även uppmärksamma vår lokala stadskärna i Kalmar som är viktig för att skapa en god livsmiljö för våra invånare, locka besökare och investeringar som leder till fler arbetstillfällen och ökade skatteintäkter, säger Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City Samverkan, i ett pressmeddelande.

Man vill att stadskärnans många olika aktörer samverkar – aktörer som bland annat innefattar kommuner, fastighetsägare och handel och besöksnäringen. Genom att samverka i en gemensam riktning vill man skapa en attraktiv och konkurrenskraftig stadskärna.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons