GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sanne Salomonsen kommer till Borgholm med Diggiloo: ”Ser fram emot att stå på scen igen”

Sommaren 2022 kommer Susanne "Sanne" Salomonsen tillsammans med Diggiloo-turnén till Borgholm. Hon hoppas kunna bjuda på en hel del rock'n'roll och blues och att ser fram emot att spela ihop med andra artister.
Publicerad 26 december 2021
Foto: Kristofer Sandberg

Vad ser du fram emot med Diggiloo?

– Det är att komma runt och turnera i hela Sverige. Jag har inte gjort det förut, så det ser jag fram emot. Sedan ser jag fram emot att spela ihop med bra musiker och performers. Jag skulle älska att sjunga några av mina egna hits, till exempel ”Den jag älskar, älskar jag”. Men mest av allt ser jag fram emot att bara stå på scen igen och spela rock'n'roll eller blues.

Hur har det varit för dig under pandemin?

– Det har varit jobbigt, precis som för alla andra människor. Vår bransch har drabbats hårt. Men så snart de öppnade har jag varit ute och spelat igen. Nu senast har jag varit med i showen ”Stjärnklart”. Det har gått bra ekonomiskt, thank god. Jag känner några jag förlorat till pandemin, men thank god är jag helt okej, min familj är okej och vi tar det lugnt.

– Sedan fick jag helt plötsligt så mycket tid över när man skulle vara hemma. Den använde jag till att fundera över vad jag har lust över, vad jag inte hunnit med att göra. Jag fick lov till att vara kreativ och slappa och bli tjock. Det är lätt att bli lat, men fan va skönt det är ibland att bara göra ingenting. Jag har njutit av den friheten.

Foto: Kristofer Sandberg

Hur är din relation till Kalmar?

– Jag har varit där många gånger och älskar Kalmar. Har gamla kompisar där, hästmänniskor.

Har du något speciellt minne härifrån?

– Jag har en historia, men den kan jag inte bjuda på eftersom den är lite oartig. You know what I mean.

Hur firar du jul?

– För första gången på 10 år kommer inte jag vara ansvarig för julfirandet. Det känns skönt att jag inte ska göra så mycket, istället blir det min son och svärdotter som tar över. Vi kommer fira i Köpenhamn.

Vad har ni på julbordet?

– I Danmark käkar man anka och julgris. I min familj gillar vi grisen bäst. Då jag varit gift med en svensk och bott i Stockholm lärde jag mig att gilla julskinka, så den saknar jag lite. Jag funderar nästan på att få honom och hans fru att komma till mig och göra julskinka.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.