KALMAR I RÖRELSE

”Simning är skonsamt för kropp och själ”

Sedan ett par år tillbaka driver Patrik Karlsson Poppes Träningshjälp där han bland annat håller kurser inom simning. Här ger han sina bästa tips till KalmarPostens läsare under temat Kalmar i rörelse.
Publicerad 15 juli 2020
Foto: Linus Sandvide

– Frihetskänslan. Att kunna simma i en insjö, helt fritt, eller längs med kusten, gärna utomlands, det är en helt annan värld du ser. Och det spelar ingen roll om du väger 140 eller 40 kg, du är lätt i vattnet vilket gör det skonsamt för kropp och själ.

När vi ber vår simcoach Patrik ”Poppe” Karlsson, beskriva vad han tycker är tjusningen med simning, så kommer orden forsande. Men så har han också simmat sedan 9 års ålder och testat på att både tävla, träna och utbilda sig och andra inom simning. Sedan ett par år tillbaka driver han Poppes Träningshjälp där han bland annat håller kurser inom simning.

– Vatten är något som många är rädda för och att få vara med när någon knäcker koden är stort. Jag har mött många vuxna som nästan gråtit av lycka när de kommit över sin vattenrädsla, berättar Poppe.

På senare år har också intresset för crawlkurser ökat rejält.

– Det har blivit mer hajpat de sista åren och nu kommer även de härliga motionärerna som vill lära sig crawl, det är riktigt roligt, tycker Poppe.

För oss som bor och lever i en kustnära region är simning också så mycket mer än en möjlighet till träning, hälsa, rekreation och välmående. Det är helt enkelt en livskunskap som vi på så många vis kan ha stor nytta av.

Med det sagt vill vi bjuda in dig till vår grupp på Facebook – Kalmar i rörelse. Där och i den här artikeln hittar du nu fyra nya filmer som sätter fokus på allt från säkerhet till teknikträning, varvat med tips och trix på sådant som kan kännas klurigt eller läskigt. Som till exempel hur man kan undvika att bli sjösjuk när man simmar i öppet vatten med mycket sjögång.

– Jag brukar tugga tuggummi, avslöjar Poppe. Då kan jag få bort den äckliga smaken i munnen för en stund och så brukar jag gömma tuggummit under läppen som en snusprilla för att inte tugga hela tiden.

Foto: Linus Sandvide
Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.