Annons

Självhjälpsprogram för personer med oro kopplat till covid-19

Den rådande pandemin och covid-19 har förändrat de flesta människors liv och även bidragit till oro och nedstämdhet. Nu kan invånare som känner stark oro för covid-19 få hjälp genom ett nytt självhjälpsprogram via 1177 Vårdguiden.
Publicerad 15 januari 2021

Pandemin har satt spår i många människors hälsa, välmående och ekonomi, vilket kan skapa oro och påverka vardagen på ett negativt sätt. För att hjälpa så många invånare som möjligt med oro har man tagit fram ett kostnadsfritt självhjälpsprogram, som finns tillgängligt för alla över 18 år i länet.

Programmet är baserat på kognitiv beteendeterapi och görs på egen hand utan stöd av vårdpersonal. Syftet med behandlingen är att deltagaren ska få verktyg att förstå och hantera sin oro. Programmet innehåller fem segment i form av text, film, animationer, övningar och hemuppgifter.

Självhjälpsprogrammet heter Hantera oro vid covid-19 och går att nå via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons