Annons

Skadegörelser på busskurer kostade 400 000 kronor

Skadegörelse är ett ofta kostsamt och onödigt inslag i samhället. Det är också ett återkommande problem för Kalmar länstrafik, där det framförallt gäller sönderslagna glasrutor i busskurer runt om i länet.
Publicerad 21 januari 2021
Genrebild
GenrebildFoto: Mostphotos

Enligt Region Kalmar län kostade skadegörelsen på busskurerna under förra året över 400 000 kronor för Kalmar länstrafik.

I maj förra året slogs ett stort antal glasrutor sönder i Kalmar och Nybro under en och samma veckan. Skadegörelsen på busskurer i Kalmar uppgick till omkring 109 250 kronor. Skadegörelsen på busskurer i Nybro uppgick till omkring 38 500. Sammanlagt rörde det sig om 147 750 kronor.

Annons

– Det händer i bland att busskurer slås sönder, men inte så här nästintill organiserat när de har slagit sönder så mycket som möjligt. Det handlar om stora summor, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, efter skadegörelserna.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons