GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Smålands och Ölands bästa pizzabagare ska utses genom tävling

Nu bjuds pizzabagare och restaurangägare med pizza på menyn in till en tävling om vem som gör Smålands och Ölands bästa pizza. Anmälan är öppen och först till kvarn gäller för att få en plats.
Publicerad 6 juli 2022
Foto: Mat i Småland

Tanken med tävlingen är att lyfta och hylla våra pizzabagare. Tävlingen går av stapeln den 9 september i Växjö och max tolv lag med max två deltagare per lag får göra upp om vinsten. Först till kvarn gäller för att få en plats i tävlingen, som stängs för anmälan den 1 augusti.

Tävlingen går ut på att baka och namnsätta två pizzor, en småländsk och en vegetarisk. De enda råvaror som får användas är de som tillhandahålls på plats. De tävlandena tar med sig egen deg och tomatsås samt en egen unik råvara.

Mästerskapet är ett samarbete mellan Länsstyrelsen Kronoberg, Länsstyrelsen Jönköpings Län, Livsmedelsutveckling Sydost i Kalmar samt Destination Småland och MAT2022.

Jury

Huvuddomare och juryansvarig

– Tanja Tomic, Pizzeria Chaplin Värnamo

Övriga Jurymedlemmar

– Martin Moses, kökschef, SK Mat och Människor Göteborg

– David Smith, Pizza Mums Göteborg

– Hassan Saroee, Pizzapalatset Kalmar

– Maria Arnholm, landshövding, Kronobergs Län

Anmälan och mer information om tävlingen går att hitta på MAT2022s hemsida.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.