SMHI:s glädjebesked: ”Sommarvärmen håller i sig”

Från åska och regn till åter solsken och strandhäng. Veckans temperaturer kan åtminstone nå upp till 26 grader.
Publicerad 11 augusti 2020
Foto: Agnes Aronsson

I helgen kunde de som befann sig i de södra delarna av Kalmar län och Öland ta del av en högsommarvärme som nådde en temperatur på mellan 25 och 30 grader. I de norra delarna och inåt kom rejäla regnmassor och en del åska som påverkade elektriciteten bland 2 000 Eon-kunder.

Framåt veckan kan regnskurarna återkomma, främst i inlandet. Framförallt kanske i helgen då det väntas bli något ostadigare på sina håll.

– Det ligger ett mindre högtryck med varm luft över oss som kan ge med sig en del skurar och inslag av åska. I dagsläget är det en oklar prognos så än är det inte riktigt säkert att det blir så men risken finns, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

För den som vill behålla värmen ett tag till kan åtminstone jubla. För nu kommer SMHI med beskedet att veckan kommer mestadels bjuda på ett soligt väder och en förhållandevis varm temperatur.

– Temperaturerna kommer att ligga på drygt 20 grader. I och med det högtryck som ligger över oss, kan det bli så varmt som 25-26 grader under vissa dagar. Det är svårt att säga hur länge vi kommer få njuta av värmen, men prognosen visar just nu i ”rätt” riktning, avslutar Charlotta Eriksson.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.