GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SMHI: Värmebölja över södra länet – så blir temperaturen de närmsta dagarna

Publicerad 4 augusti 2022
Genrefoto: Carina Andreasson/Mostphotos
Genrefoto: Carina Andreasson/Mostphotos

Det har varit en riktigt varm och kvav torsdag i de södra delarna av Kalmar län.

– Det är riktigt varm luft som ligger över ert område och vi har fått in rapporter på runt 30 grader under torsdagen. Det är en kortvarig period som vi får ha den riktigt varma luften över oss. Under fredagen ligger maxtemperaturen på 23-25 grader. På Öland blir det imorgon något lägre temperatur, cirka 20-22 grader, säger Alexandra Ohlsson som är meteorolog vid SMHI.

Under helgen ska temperaturen sjunka ytterligare i länet, ner till 20-23 grader på eftermiddagarna.

– Det blir något mer normala temperaturer. Det ser även ut att bli en del regnskurar, men det mesta av det har sin tyngdpunkt under natten till fredagen, men det kan bli regn eller åskskurar även under tidiga fredagsmorgonen. Det kommer kanske nya skurar senare på dagen, men efter att de passerat börjar vädret stabilisera sig igen och det blir soliga dagar, dock kan det vara blåsigt under lördagen. Då talar vi om måttliga till friska vindar, säger Alexandra Ohlsson vid SMHI.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.