GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SMHI varnar för plötslig ishalka

Publicerad 21 november 2021
Plötslig ishalka på vägen. Foto: Fredrik Larsson/Mostphotos
Plötslig ishalka på vägen. Foto: Fredrik Larsson/Mostphotos

SMHI varnar för plötslig ishalka i Kalmar län och på Öland. I Kalmar län gäller varningen från klockan 17.00 på söndagen till 04.00 tidig måndagsmorgon. På Öland gäller den från klockan 22.00 på söndagen till 06.00 på måndagen.

Orsaken till varningen är att regnet som kommit tidigare kanske inte hunnit torka upp från vägarna och kan då frysa på, vilket leder till plötslig ishalka. På Öland kan även någon lokal by av blötsnö eller regn dra in och falla på kalla vägar.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.