Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Snacks återkallas - innehåller rester av växtskyddsmedel

Lantmännen återkallar Finn Crisp Snacks Seeds & Sea Salt 130 grams förpackning.
Foto: Pressbild

Anledningen är att det har visat sig att ett par partier sesamfrön som använts som topping på snacksen kan innehålla rester av växtskyddsmedlet etylenoxid, som inte är inte tillåtet för livsmedelsproduktion inom EU.

Återkallelsen gäller alla förpackningar med bäst före-datum från dagens datum, 12 januari, och fram till den 5 juli. Försäljningen är stoppad hos berörda återförsäljare.

– Vi beklagar och ser allvarligt på det inträffade. Sesamfrön från Indien har varit föremål för flera återkallelser den senaste tiden, och vi har vidtagit åtgärder för att det inte ska kunna ske igen, säger Yelena Piskun, kvalitetsdirektör på Lantmännen Cerealia, i ett pressmeddelande.

Läs mer