GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Snart införs varannandagsutdelning av post

I veckan har många hushåll i länet fått informationsblad om att PostNord kommer att införa varannandagsutdelning från och med 31 januari.
Publicerad 14 januari 2022
Informationslapparna som dimper ner i brevlådan.
Informationslapparna som dimper ner i brevlådan.Foto: Agnes Aronsson

Det innebär att du får brev, tidningar och reklam varannan vardag, istället för varje vardag som det är idag.

Varannandagsutdelningen införs för mottagare i stora delar av södra och mellersta Sverige med postnummer som börjar på 30-39, 52-61 och 63-73.

”Med hälften så många brev att leverera, och med allt fler paket, tar PostNord ansvar och anpassar sättet att dela ut. Vi inför varannandagsutdelning, som är en mer hållbar modell”, skriver PostNord i informationsbladen.

Paket som levereras till postlådor eller till ombud delas ut varje dag, detta gäller även paket som levereras direkt till dig med lastbil eller skåpbil. Detta gäller även post till postboxar och expressförsändelser.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.