Stora utmaningar väntar regionen – i behov av nyrekryteringar

Region Kalmar län står inför stora utmaningar när det gäller kompetens till olika verksamheter kommande år när fler medarbetare går i pension, enligt en redovisning regionstyrelsen fick till sig under tisdagen.
Länet • Publicerad 3 mars 2023
Foto: Agnes Aronsson

Utmaningarna som väntas inom regionen grundar sig i att 300 000 personer inom kommuner och regioner väntas gå i pension fram till 2031, vilket gör att regionen är i behov av nyrekrytering av personal. Utöver det beräknas ytterligare 91 000 personer behövas till välfärdssektorn. Detta samtidigt som arbetare i arbetsför ålder enbart väntas öka med 253 000 personer.

Behovet av nyrekryteringar skulle dock kunna minska om fler jobbar heltid och fler jobbar längre, menar regionen.

”Skulle alla deltidsanställda öka sin arbetstid med tre timmar i veckan och alla jobba tills de är 66 år skulle rekryteringsbehovet minska med 100 000 personer”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Drygt 1 700 medarbetare av cirka 8 000 anställda inom regionen når pensionsåldern fram till 2031.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.