Annons

Stort medlemstapp för Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen har drabbats hårt av den pågående pandemin. Sedan i fjol minskade antalet medlemmar med över 21 000 personer, vilket är ett ekonomiskt bortfall på 21 miljoner kronor. Det rapporterar Hem & Hyra.
Publicerad 9 januari 2021
Foto: Roland Magnusson / Mostphotos

När pandemin bröt ut i Sverige för tio månader satte det stopp för nästan allt värvningsarbete hos Hyresgästföreningen. Då hade man cirka 538 000 medlemmar, idag har man 516 196 medlemmar. Ett tapp på 21 419 personer jämfört med januari i fjol. Det innebär ett ekonomiskt bortfall på 21 miljoner kronor sett till ett år.

– Det är ju sällan ett helt år går utan att vi kunnat vara ute i bostadsområden och träffa våra medlemmar. Ett tråkigt tapp, men vi kommer att ta igen detta. Vi är ändå glada över att ha kunnat behålla så många som vi gjort under situationen som varit, säger Förbundschef Erik Elmgren till Hem och Hyra.

Annons

Hyresgästföreningen har svårt att uppskatta när man kommer att kunna komma ikapp tidigare medlemssiffror.

– Det är väldigt svårt att svara på, allt har att göra med hur länge pandemin pågår. Men inte så lång tid. Om pandemin hade tagit slut idag, kanske ungefär ett eller två år.

Pandemin har dock gjort att man har satsat mer på att hitta nya medlemmar genom digital rekrytering samt telefonsamtal. Dessa två kanaler jobbade man knappt med tidigare och man tror att detta kommer att göra att man kommer att öka i framtiden.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons