GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svenskarnas resande tillbaka på februarinivåer

Svenskarna har börjat resa allt mer igen. Men i Kalmar län valde de flesta att följa de rekommendationer som fanns om att inte resa mer än två timmar från hemmet.
Publicerad 4 juni 2020 • Uppdaterad 4 juni 2020
Foto: Kennert Kullman/Mostphotos

Telias analys av svenskarnas rörelsemönster mellan 24 till 31 maj visar att resorna bara var sex procent färre än i början av februari. Gotland var det enda länet där antalet resor minskade (-5 procent), jämfört med veckan före.

Trots att resandet i Kalmar län har ökat, enligt Telias statistik, är det ändå Kalmar län som har den minsta ökningen av alla län i Sverige, och ligger därmed närmast Gotlands län i statistiken. I Kalmar län har det skett en ökning i resande på två procent sedan veckan innan. Mest har resandet i Västerbottens län och Norrbottens län ökat, med hela 26 procent.

I snitt har svenskarnas resande ökat med 13 procent sedan veckan innan.

Telia Crowd Insights är en tjänst som analyserar anonymiserad och aggregerad mobil nätverksdata som är justerad för att representera hela Sveriges befolkning. Det gör att man kan se beteenden och rörelsebehov i samhället, till exempel resmönster och hur vi förflyttar oss.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.