Team Rynkeby skänker 37,7 miljoner till sjuka barn

I helgen kunde Team Rynkeby Fonden lämna över resultatet av de senaste årets insamlingsarbete till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. 37,7 miljoner kronor skänktes till de två organisationerna!
Publicerad 28 september 2020

I somras skulle välgörenhetscykellaget Team Rynkeby – God Morgons ha cyklat till Paris, med 480 svenska motionscyklister och 110 funktionärer, men på grund av coronan ställdes evenemanget in. Flera av de insamlingsaktiviteter som normalt bidrar till en stor del av det totala resultatet har inte har kunnat genomföras i år.

Trots det lyckades många deltagare samla in ett riktigt stort belopp Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Totalt överlämnades en donation på 37 709 294 kronor, vilket i sammanhanget är nära förra årets rekorddonation på 41,1 miljoner kronor.

– Resultatet är över all förväntan. Deltagarna har arbetat under särskilt svåra villkor i år, med social distansering och ett pressat näringsliv. Därför har vi också varit tvungna att ställa in och lägga om flera av de planlagda insamlingsaktiviteterna. Att vi lyckats samla in så mycket pengar ändå är ett bevis på det stora engagemang som genomsyrar projektet, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby – God Morgon Sverige i ett pressmeddelande.

Den största delen, drygt 32 000 kronor går till Barncancerfonden, för att stärka den långsiktiga barncancerforskningen.

– Hur börjar man ens formulera ett tack för det osvikliga engagemang som deltagarna i Team Rynkeby – God Morgon visar, och som bara visat sig ännu starkare under den prövning som rådande pandemi inneburit? Jag är djupt tacksam och berörd. Idag överlever 85 procent av de barn som drabbas av cancer i Sverige. Vi vill att alla barn ska överleva och få återgå till att leva ett liv så fritt från komplikationer som möjligt. Team Rynkeby - God Morgons fortsatta stöd är därför av enorm betydelse för de barn som drabbas och deras familjer, och för det säger jag ett varmt och innerligt tack, säger Thorbjörn Larsson i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.