Tidsresor för förskolebarn blir verklighet tack vare beviljade medel

Nästa år kommer det att arrangeras tidsresor för förskolebarn i Kalmar län. Det är Kalmar läns museum och Kalmar läns hembygdsförbund som har fått beviljade projektmedel från Irene och Bo Adolfssons stiftelse, för att kunna arrangera tidsresorna.
Publicerad 3 december 2022
.
.Foto: Mostphotos, Linus Gunnarsson

Tidsresan som metod syftar till att erbjuda barn en möjlighet till generationsmöte, lära sig om sin egen historia och få en känsla för platsen de bor på.

– Att få möjligheten att göra detta tillsammans med hembygdsrörelsen och sprida tidsresan som metod i hela länet, även för de minsta barnen, känns helt fantastiskt, säger Tina Lindström, projektledare på Kalmar läns museum, i ett pressmeddelande.

– För Kalmar läns hembygdsförbund är detta en fantastisk möjlighet att nå nya generationer med allt vi har att erbjuda i form av kunskap och lokal gemenskap i barnens egen hembygd, säger Peter Danielsson, hembygdskonsulent på Kalmar läns hembygdsförbund.

Inom projektet kommer museet och hembygdsförbundet att genomföra tolv tidsresor, en i varje kommun. I första hand riktar sig projektet till de små orterna och den lokala förskolan som ligger närmast hembygdsgården. Det är dock inte fastställt vilka förskolor som blir utvalda.

Den totala projektbudgeten är på 385 755 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.