Annons

Totalförbud mot väskor på större evenemang

Polismyndigheten har fattat beslut om ett väskförbud på större evenemang. Anledningen bakom är den förhöjda terrorhotsnivån mot Sverige.
Publicerad 1 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Säkerhetspolisen har höjt terrorhotsnivån mot Sverige till en fyra. Därför har Polismyndigheten nu beslutat om ett väskförbud på större evenemang. Förbudet kommer börja gälla successivt och omfattar alla framtida beslut om tillstånd för evenemang, skriver polisen på sin hemsida.

Först skrev polisen på sin hemsida att förbudet gäller vid större idrottsevenemang, men ändrade sedan till att väskförbudet även gäller på konserter och festivaler.

Annons

Beslutet omfattar utöver större evenemang även samtliga arrangemang på landslagsnivå och specifikt Allsvenskan, Superettan, Svenska cupen, SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan, olika former av Europa-spel och landslagsmatcher inom respektive idrott.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons