Annons

Trafikverket: Här är det mycket besvärligt underlag

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall från och med natten mot torsdag till torsdag förmiddag.
Publicerad 28 januari 2021
Foto: Mostphotos

Varningen gäller hela länet och enligt SMHI kan det komma 5-10 centimeter snö, lokalt uppemot 15 centimeter.

Enligt Trafikverket är det mycket besvärligt underlag med lössnö och moddig vägbana på väg 136 på Öland, mellan Färjestaden till Borgholm. Plogning är planerad mellan 07 och 16.

Annons

Det är besvärligt underlag på E22 med fläckvis moddig vägbana och fläckvis våt. Detta gäller de flesta vägar i länet. Det är planerad halkbekämpning och plogning på de flesta vägar mellan 06 och 12.

Definition för Varning klass 1 snöfall:

Snöfall där det väntas 5 mm eller mer (i smält form) inom 6 timmar. Tidigt eller sent på säsongen kan varning utfärdas även vid mindre snömängder. Risk för halka på vägar. Om prognosen ändras till kraftigare snöfall med mer än 20 mm inom 12 timmar, alternativt 12 mm inom 12 timmar i kombination med frisk vind (över 8 m/s), uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons