Trafikverket: ”Vi förbereder oss inför nästa snöfront”

Det värsta snöfallet som drog in över Kalmar under tisdagen är över. Nu förbereder sig Trafikverket inför snön som väntas komma till helgen.
– Det är inte av samma dignitet vad jag kan se nu, men vi förbereder oss inför nästa snöfront, säger Joakim Gimby, projektledare på Trafikverket.
Kalmar • Publicerad 8 mars 2023
Montage.
Montage.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

I måndags utfärdade SMHI en varning om snöfall som skulle lägga sig över länet under tisdagen och onsdagen. Sagt och gjort – under tisdagen fick många Kalmarbor kämpa sig fram på gatorna när det både snöade och blåste.

Samtidigt fick Trafikverket en del att göra av den plötsliga snön och de hala vägbanorna.

– Det var rätt jobbigt i går med halka och liknande. Just nu är det ingen vidare halka men visst kan det finnas, säger Joakim Gimby, projektledare på Trafikverket.

Under tisdagen fick räddningstjänsten in fyra larm om trafikolyckor i länet. Och under onsdagsmorgonen rapporterade KalmarPosten om en husbil som kört av väg 607 mellan Fröseke i Kronobergs län och Alsterbro. Det var då väldigt halt på platsen.

Nu förbereder sig Trafikverket inför nästa snöväder som väntas komma till helgen eller i början av nästa vecka, enligt SMHI.

– Det är inte av samma dignitet vad jag kan se nu, men vi förbereder oss inför nästa snöfront och då kan det bli halka.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.