Tre av fyra fixar hemma i sommar

De flesta tar i år en sommar utan längre resor, och för många innebär det hemmafixande. Tre av fyra svenskar kommer att ägna semestern åt att ta hand om sina hem, visar en ny undersökning från Clas Ohlson.
Publicerad 22 juli 2020
Foto: FREDRIK GOERAS

Clas Ohlson har genom sin kundklubb Club Clas undersökt hur svenskarna planerar sin lediga tid denna sommar. 1 687 personer medverkade i undersökningen och 25 procent av dem har uppgett att de har fått ställa in planer på att åka utomlands. Endast 5 procent kommer att resa utrikes under semestern, och 65 procent uppger tvärtom att de avser tillbringa semestern hemma.

Många ser semestern som en möjlighet att ordna och fixa i hemmet. Tre fjärdedelar, 75 procent, kommer att ägna sin ledighet med att fixa med saker som reparation, målning och trädgårdsskötsel. Av dessa uppger 13 procent att de kommer att ägna större delen av semestern med att fixa i hemmet, medan 80 procent planerar att göra det vissa eller mindre delar av semestern.

- Vi har kunnat se både på försäljningen totalt och på bredden av de produkter vi säljer, med allt från ljusslingor och handverktyg till högtryckstvättar, att många väljer att satsa lite extra på sina hem i sommar. Med det i åtanke är det roligt att se att en majoritet av respondenterna också upplever att de är blivit mer nöjda med sina hem under den senaste tiden, säger Sofie Struwe, ansvarig för Club Clas på Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

Topp fem hemmafix för svenskarna i sommar:

Ordna med trädgården, 64 procent

Måla, 56 procent

Reparera, 49 procent

Bygga, 34 procent

Inreda, 29 procent

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.