GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre företag får klimatutmärkelsen Solrospriset

Varje år delar Klimatkommissionen Kalmar län ut Solrospriset till företag, organisationer, personer eller förningar som bidragit till ett klimatsmartare Kalmar län.
Publicerad 15 november 2022
Solrospriset 2022
Solrospriset 2022Foto: Pressbild

Årets klimatutmärkelse går till företagen Nöbble gård, ETC solcellspark i Hultsfred och Wikegårds semesterby & ställplats. De prisas med diplom och blomma och lyfts fram som goda exempel på hur man kan arbeta i stort och smått med klimatfrågan.

ETC Sol ses som ett gott exempel då de bygger en stor solcellspark i Hultsfred och att de är ett bolag som kommunicerar klimatfrågan aktivt och folkbilar för den som vill lyssna.

Nöbble gård prisas för att de ”tänker utanför boxen och visar med sitt ekologiska jordbruk och förnybara energiproduktion hur man på ett modernt sätt kan vara med som lantbrukare och bidra till en hållbar framtid.”

Wikegårs på norra Öland ”har ett brett hållbarhetstänk och arbetar aktivt med vatten, avfall och energifrågor. De har dessutom en tydlig HBTQ-profil.”

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.