unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Undersökning: Många svenskar planerar utomlandsresa under ledigheten

Tre procent av alla svenskar åker utomlands under vintersemestern februari-mars. Det visar en nyligen genomförs representativ undersökning.
– Det är oroande att många tänker i sådana termer när det är en så pass osäker situation i världen och svenska myndigheter avråder från att resa till länder utanför EU, säger reseexpert Jenny Rudslätt på försäkringsbolaget If, i ett pressmeddelande.
Foto: Mostphotos

Undersökningen, som gjord av Syno International på uppdrag av försäkringsbolaget If, visar att de allra flesta har som avsikt att stanna hemma i Sverige under ledigheten. Dock säger tre procent av de tillfrågade, vilket motsvarar 225 000 svenskar, att de kommer att åka utomlands under februari-mars.

– Om du reser till ett land som UD avråder till, är det inte säkert att du har en giltig försäkring för resan. Räkningen för sjukvård utomlands kan bli väldigt dyr, såväl som hemtransport till Sverige, som kan nå en miljon. Det är inte något du vill betala själv, säger Jenny Rudslätt.

– Vi vet att pandemisituationen är mycket oklar runt om i världen nu, och flera mutationer gör saker komplicerade och oförutsägbara. Det kan finnas kapacitetsproblem på sjukhus, och du kan också stöta på lokala begränsningar som kan skapa utmaningar, fortsätter hon.

– När de svenska myndigheterna utöver detta uppmanar oss att inte resa utomlands och säger att de inte kan garantera konsulärt bistånd, är det klokt att tillbringa vintersemestern här hemma. Men se till att följa rekommendationerna även i Sverige, säger Jenny Rudslätt.

Nästan hälften av de som svarat på undersökningen, 46 procent, säger att de kommer att tillbringa vintersemestern på sin egen hemadress. 8 procent svarar att de kommer besöka en egen stuga och 6 procent en hyrd stuga. 12 procent tänker besöka släkt eller vänner.

Om undersökningen:

Panelundersökningen genomfördes av Syno International och besvarades av 1004 respondenter från ett flertal onlinepaneler februari 2021. Respondenterna som ingick i undersökningen hade en jämn fördelning mellan kön, ålder och geografisk hemort. Syno International har 55 anställda på 12 kontor världen över som samlar in och hanterar data kring konsumenter för ledande företag och organisationer. Frågan som ställdes var ” Vad planerar du att göra på sportlovet, eller annan ledig tid i februari/mars?”

Läs mer

Misstänkt mordbrand i lägenhet

Emmaboda. Lägenhetsinnehavare gripen misstänkt för brott.
Arkivbild.

Förlust för både Vikings och Kalmar HC

Sport. Tung söndag för de lokala lagen.
.

FBC Kalmarsund vann målrik match – 21 mål totalt

Sport. Kim Nilsson gjorde tre mål.
Kim Nilsson. Arkivbild.

Inbrott i flera källare i Kalmar

Kalmar. En tv som tros komma från ett inbrott hittades senare.
Inbrott i flera källare i Kalmar

Avdelning på förskola stängs efter covidsmitta

Coronavirus. De kan inte längre bemanna med tillräckligt antal personal.
.

Företag utsatt för inbrott i Kalmar

Nyheter. Man gripen i närområdet.
.

Inbrott på golfklubben i Kalmar – person gripen i närområdet

Kalmar. Polisen sökte i området och hittade en misstänkt gärningsman.
Inbrott på golfklubben i Kalmar – person gripen i närområdet

Unga kvinnor i bråk i Kalmar – en misshandlad

Kalmar. Anmälan har upprättats.
Unga kvinnor i bråk i Kalmar – en misshandlad

Handplockat – plock och inspiration från Linda

Feature. ”Att hitta saker på loppis, auktion eller någon köpmarknad för begagnat är lite av det roligaste jag vet”, skriver Linda Pettersson.
Handplockat – plock och inspiration från Linda

Poddpremiär - ”Vi ÄR inte cancer”

Kalmar. Idag har Anna Wahlstam, Kalmar och Victoria Vestman, Algutsrum, premiär för sin gemensamma podd som fått det talande namnet ”Vi ÄR inte cancer”. – Det är viktigt för oss att förmedla, att man är inte sin sjukdom, man är fortfarande människa, säger duon.
Poddpremiär - ”Vi ÄR inte cancer”

Ironman Kalmar ställs in

Kalmar. Nu står det klart att Ironman Kalmar ställs in. Det meddelar tävlingsledningen nu på eftermiddagen via sin Facebook-sida.
Ironman Kalmar ställs in

Regionen utvidgar provtagningar för covid-19

Kalmar. Från nästa vecka kommer personal inom hälso- och sjukvård, kommunal vård och omsorg samt personlig assistans att kunna testas vid misstänkt covid-19.
Regionen utvidgar provtagningar för covid-19